Voorbereiding

Naarmate je zwangerschap vordert ga je steeds meer toeleven naar de bevalling. Tijdens je zwangerschapscontrole bij 36 weken staat de voorlichting over de bevalling centraal. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en het bespreken van wensen. Soms helpt het om vooraf een geboorteplan te maken en alvast aan ons door te sturen via info@bevaltbeter.nl, om zo inzicht te krijgen in jullie wensen rondom de bevalling. Meer informatie over het geboorteplan vind je hier.

Aangezien jullie vanaf 37 weken klaar zijn om te bevallen moeten jullie een aantal dingen in huis hebben.

Het kraampakket

Indien je aanvullend verzekerd bent krijg je het kraampakket rond de 30e week van je zwangerschap gratis thuis gestuurd. Indien het rond deze periode niet geleverd is kunnen jullie met jullie verzekeringsmaatschappij contact opnemen en wordt het alsnog bezorgd. We vinden het prettig als jullie het pakket intact laten. Klik hier voor de inhoud van het kraampakket.

Klossen en bedpan

Zorg ervoor dat je bed verhoogd is tot een hoogte van ongeveer 70 cm. Als dit niet mogelijk is kijk dan of je een 1- persoonsbed kunt regelen. Dit geldt ook voor mensen die ervoor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen.

Klossen en een bedpan zijn bij verschillende thuiszorgwinkels te huur o.a.

Download de folder:

hoe_bereid_je_je_voor

Adresgegevens:
Prins Hendriklaan 376
6443 AEBrunssum
tel: 0800-2887766