Kraamzorg

Wat kunnen jullie verwachten van een kraamverzorgster?

Zij houdt in de gaten of alles normaal verloopt, helpt jullie met de voeding, controleert de pols en de temperatuur, de hoogte van de baarmoeder, eventueel de hechtingen en beantwoordt jullie vragen. Licht huishoudelijk werk behoort eventueel ook tot haar taken. Zij is jullie eerste aanspreekpunt, maar wij blijven eindverantwoordelijk.

De vijfde dag komt er iemand langs van de thuiszorg om de hielprik en de gehoortest uit te voeren. Naast veel papierwerk wordt er ook bloed afgenomen uit het hieltje van je baby. Dit bloed wordt onderzocht op een aantal aandoeningen. Indien je op tijd bent met het opsporen van een van deze aandoeningen kan je ernstige schade voorkomen of beperken door op tijd te behandelen. Je bent niet verplicht dit onderzoek te laten verrichten maar het is wel in belang van de gezondheid van je kindje. Daarna volgt er nog de gehoortest.

Jullie zullen merken dat er een hoop kraamcentra bij jullie in de buurt zijn. Hier onder volgt een aantal van hen waar wij het meeste mee samenwerken.

 

Geboortezorg Limburg

Hier onder vallen ook kraamcentrum Marlies Schellings, Groenekruis Domicura kraamzorg, Groenekruis kraamzorg en Meander kraamzorg.

 

Cicogna Kraamzorg

 

ZINkraamzorg Limburg

 

Ingrid Post, kraamverzorgster, zzper.

 

Kraamcentrum Echt