Het kraambed

De beschuitjes worden gesmeerd, de ooievaar of geboortebord staat in de tuin, de slingers en ballonnen versieren het huis en het bezoek is in aantocht. De bevalling is achter de rug en jullie zijn in de volgende fase van jullie avontuur beland, de kraamtijd. De eerste acht dagen na de bevalling noemen we het kraambed. In deze periode komt er een kraamverzorgster bij jullie in huis voor een aantal uur. Wij zijn eindverantwoordelijk voor het verloop van je kraambed en komen in de eerste week regelmatig langs om te controleren of alles goed gaat met jou en je baby.  Heb je vragen of ben je ongerust, bel ons dan gewoon, daar zijn we voor!

Tijdens het eerste gesprek worden jullie er al op gewezen dat jullie kraamzorg moeten regelen. Het is belangrijk om dat zo spoedig mogelijk te doen (zeker voor de 16e zwangerschapsweek). Het kraamcentrum zal dan, in overleg met jullie verzekeraar, het aantal uren zorg bepalen.

Als jullie thuis bevallen, wordt de kraamverzorgster door ons opgeroepen om te komen assisteren, zodra wij dat nodig achten. Het streven is dat deze kraamverzorgster tot 8 dagen na jullie bevalling een aantal uren per dag komt om jullie te helpen.

Als jullie met ons in het ziekenhuis bevallen (dat heet poliklinisch) dan bellen wij, de verpleegkundige of jullie de kraamverzorgster als de bevalling achter de rug is. Het is dan ook duidelijk hoe laat jullie dan thuis zullen zijn zodat de kraamverzorgster nog eventueel langs kan komen.

Als jullie wegens een medische indicatie, de zorg van de zwangerschap en bevalling bij een gynaecoloog hebben gehad maar het kraambed thuis mogen vervolgen dan komen wij graag jullie helpen. De gynaecoloog draagt dan zijn zorg aan ons over. Je kunt je al in de zwangerschap bij ons aanmelden voor begeleiding van jullie kraambed en indien jullie dat prettig vinden al eerder met ons kennismaken. Hiervoor hoeven jullie onze praktijk maar te bellen(06-13377333) en een afspraak te regelen. .