Zwangerschaps cursus

Om je voor te bereiden op een bevalling zou je tijdens je zwangerschap een cursus kunnen volgen. Praktische informatie over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd worden op bepaalde manieren belicht zodat angsten,onzekerheden of negatieve ervaringen verkleind worden. Wij staan hier open voor, zolang jullie beseffen dat het volgen van een dergelijke cursus jullie een goed eind op weg kan helpen maar geen voorwaarde is voor een voorspoedige bevalling.
Welke cursus jullie willen volgen hangt uiteraard af van jullie eigen gevoel.

Cursussen: een greep uit velen,

  • Ademhalingsoefeningen,bewustwording en ontspanning staan centraal. Vertrouwd worden van je eigen kunnen en vertrouwen hebben in je eigen lichaam geven je kracht.
  • Dit is een cursus van 8 lessen a 1 uur waarbij je, in groepsverband, sportief bezig kunt zijn en oefeningen krijgt om de belangrijkste spiergroepen van je lichaam in de zwangerschap te versterken.
    Gaande weg deze cursus krijgt je een stukje theorie over de zwangerschap, de bevalling, de eerste tijd na de bevalling en worden veranderingen van je lichaam besproken.
    Meander kraamzorg 0900 – 699 06 99
  • Zwemmen tijdens de zwangerschap zorgt dat je bloedcirculatie en spierfunctie verbetert,het ontlast bepaalde spierfuncties en gewrichten zeker omdat je een lichte vorm van gewichtloosheid voelt als je in water ligt. Tevens leer je meestal een aantal ontspanningsoefeningen en kun je banen zwemmen waardoor je lichamelijke conditie op peil gehouden kan worden.
  • Haptonomische zwangerschaps begeleiding. Tijdens de haptonomie lessen worden jullie voorbereid op de bevalling en op het leven met jullie kind. Jullie aanrakingen tijdens de zwangerschap geeft jullie al een band met het ongeboren kind zodat de hechting na de bevalling bevordert wordt.

Babymassage. Even alle aandacht voor jullie kindje waarbij jullie de tijd krijgen hem/haar te beschermen en te begrijpen. Geborgenheid en knuffelfactor staan hoog aangeschreven en het stimuleert zowel de motorische als de emotionele zintuigen.
Simone Meijers, Feel Happy, 06-51741040